Public square atop the Palais des congrès parking garage

Public square atop the Palais des congrès parking garage is designed by Claude Cormier. The project is built between 1999-2002.

With its 2000m2 surface area the Esplanade of the Palais des congrès de Montréal serves as a vibrant gathering space for local residents, conference delegates, and tourists alike.


“…building atop a parking garage without breaking the bank. We transformed the monolithic concrete slab into a generous public garden through a series of vegetation-carpeted earth mounds, each topped by a clutch of crab apple trees, the city’s official tree. Stone borders and meandering paths in Montreal limestone complete the urban oasis, which blooms each May in an explosion of pink and fuchsia hues.”

The project is awarded by Canadian Society of Landscape Architects with Regional Honour.

text&images: http://www.claudecormier.com

Advertisements

One response to “Public square atop the Palais des congrès parking garage

  1. Pingback: just something special | Ruth Garry·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s