University Entrance Square

Designed by Chyutin Architects, the University Square project was realized in 2008.

The Deichmann square and the Negev Gallery constitute a link between Ben-Gurion University campus and the city of Be’er Sheva. ‏

The square serves as an entrance gate to the western side of the campus, surrounded by existing buildings and the future Negev Gallery. The square offers an outdoor space for cultural and social activities for students and for the city population.

The square appears as a carpet of integrated strips of concrete paving, vegetation and lighting with concrete benches and trees scattered randomly.

The strips of vegetation consist of lawn, Equisetopsida and seasonal plants. ‏The first phase to be realized was the Deichmann square to be followed by the Negev Gallery.

text&images: http://www.dezeen.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s