Carpark under the green

Designed by ASPECT Studios in 2004, the Carpark project led to the construction of constructed ecosystems perched above impermeable surfaces.

Sustainable systems involve a multi-layered sandwich of materials to facilitate the growth of living material without impairing the function of the building or structure below, including engineered solutions such as waterproof membranes, drainage cells, geo-textile fabrics, gravel and soil.

The installation a turf membrane wraps over the body of a car, supported on a thin, visible landscape profile.

   

text&images:http://www.aspect.net.au

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

One response to “Carpark under the green

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s