Piazza Nember

Piazza Nember in Jesolo Lido/Venice, is located along the commercial route coming from Piazza Marconi.

 

 

With its formal and functional characteristics, the proposed project seeks to recover the residual space of the roundabout by creating a place for pedestrians.

 

 

Project client: City of Jesolo

Completion date: May, 2012

 

 

This place referred to”square”, provides a pedestrian space via three key actions:

1. Reducing road section according to real needs and reorganizing the vehicular parking;

2. Enlarging the  pedestrian area and  redesigning it with a consistent roundabout;

3. Connecting the new central space with commercial pedestrian lane while creating a continuity in pedestrian walkway and the visual connection of the Mille and Verdi roads.

 

 

 

 

Project designers: StudioLandS, STRADIVARIE ARCHITETTI ASSOCIATI, Alessandro Pasqual (security), Alessandro Talon (topography), Raffaele Barbetta (agronomy), Valentina Muti (collaborator), Michele Perissinotto (collaborator)

 

 

 

text&images: europaconcorsi

original text translated by laud8.

Advertisements

One response to “Piazza Nember

  1. Amazing look!! in a city of Concrete I think its working like a life of that place . I am not in any place like that . Si I miss them very much . It is a great job .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s