Casernes Square

Designed by scob architecture and landscape; the project respects the wishes of the community and proposes a space with great flexibility.

laud8-casernes square (6)

The square is organized into areas of three different degrees of intensity: a large central space which enhances the entrance to the public building; some middle-grade zones, with soft materials such as grass and sand, that work as the transition space between the perimeter and the center of the square and finally, the areas closest to the streets, which have a greater degree of intimacy, where the resting areas are located.

laud8-casernes square (1)

laud8-casernes square (4)

The vegetation, materials, furniture and lighting choices have also been made according to these criteria.

laud8-casernes square (3)

laud8-casernes square (2)

laud8-casernes square (5)

Project: Sergi Carulla
Area: 7.672 m²
Client: Vilanova i la Geltrú’s City Council.
Photography: Adrià Goula

Project awards: V European Landscape award (2008)

text&images: scob architecture and landscape

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s