Centrumplein

Designed by Latz + Partner; Raadhuisplein, formerly a through-route and a large car park, is surrounded by a shopping centre and the town hall to the east while the historic city lies behind it.

laud8-centrumplein (11).jpg

A theatre and the zoo planned for the western side are in the making. The new tunnel and underground car park render possible to redevelop this part of the city and to meet the aspirations of different user groups.

laud8-centrumplein (16).jpg

Warm timber and glistening pools of water link the ‘hard’ and ‘soft’ landscape areas, trade and administration, culture and recreation. The stone-paved surface is interspersed with vegetation; like a carpet it frames and connects the heterogeneous building development and the landscape islands, thus creating a completely new urban open space.

laud8-centrumplein (5).jpg

laud8-centrumplein (1)laud8-centrumplein (2)laud8-centrumplein (3)laud8-centrumplein (4)

laud8-centrumplein (6)laud8-centrumplein (7)laud8-centrumplein (8)laud8-centrumplein (9)laud8-centrumplein (10)

laud8-centrumplein (12)laud8-centrumplein (13)laud8-centrumplein (14)laud8-centrumplein (15)laud8-centrumplein (16)laud8-centrumplein (17)

text&images: Latz + Partner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s